Sadržaj izdvojen po datumu: Četvrtak, 30 Rujan 2021

30. 09. 2021.

LAG Papuk ugostio LAG-ove iz projekta suradnje

Uspon na Ružica-gradUspon na Ružica-gradU sklopu Projekta suradnje pod nazivom "Turizmom razvijamo područje", a koji se provodi kroz Podmjeru 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a", u Orahovici je od 29. do 30. rujna 2021. godine održana dvodnevna radionica LAG-ova. LAG Papuk kao domaćin projekta ugostio je sudionike iz LAG-a Baranja, LAG-a Moslavina, LAG-a Međimurski doli i bregi, LAG-a Srijem i LAG-a Virovitički prsten.

U dva dana lagovci su provodili zanimljive aktivnosti u svrhu upoznavanja turističkih atrakcija, znamenitosti i ponude ovog ruralnog kraja.

30. 09. 2021.

"Glas Slavonije" o projektu suradnje pet LAG-ova (2)

Kliknite na faksimil za veći prikazKliknite na faksimil za veći prikaz

U "Glasu Slavonije" od 30. IX. 2021. godine objavljen je člančić Vladimira Grgurića pod naslovom "Lagovci obišli orahovački kraj". U opisanom druženju LAG-ova kontinentalne Hrvatske sudjelovali su i predstavnici LAG-a Baranja:

ORAHOVICA – U sklopu Projekta suradnje pod nazivom "Turizmom razvijamo područje", a koji se provodi kroz Podmjeru 19.3. "Priprema i provedba aktivnosti suradnje LAG-a", održano je dvodnevno druženje LAG-ova kontinentalne Hrvatske. Domaćin druženja bio je LAG Papuk, a 70-ak sudionika projekta u dva dana sudjelovalo je u nizu aktivnosti. Prvoga dana obišli su znamenitosti i ljepote Orahovice, poput orahovačkog Jezera, utvrde Ružica Grad, kurije Hercegovac, Plavog jezera tvrtke Radlovac i druge, a potom im je u hotelu Dukat enologinja Ivana Nemet održala malu školu kušanja vina uz prezentaciju orahovačkih vina. Dan je završio posjetom lokaciji Jezerac, gdje su prezentirana ponajbolja tri vina Poljoprivrednog poduzeća Orahovica: Zeleni silvanac, Pinot sivi i Frankovka. Drugi dan putovanja sudionici su proveli u Parku prirode Papuk, upoznavajući prije svega atraktivnu lokaciju Jankovac, uz razne prezentacije u planinarskom domu. V.G.

(Izvor i faksimil: glas-slavonije.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.