Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 09 Srpanj 2021

09. 07. 2021.

„Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste“

Predstavljanje projekta u Hotelu OsijekPredstavljanje projekta u Hotelu OsijekPilot-projekt "Smanji otpad od hrane – kuhaj za svoje goste" predstavljen je 9. VII. 2021. u Hotelu Osijek. Projekt je usmjeren na smanjenje količina nastalog otpada od hrane, pravilno odvojeno sakupljanje i zbrinjavanje nastaloga otpada, a sve u cilju konačnog pomaka u rješavanju ovog globalnog problema. Namijenjen je ugostiteljskim objektima / hotelima, a trenutno obuhvaća dva hotela, u Osijeku i Puli.

09. 07. 2021.

Pametna sela - novi EU-koncept razvoja ruralne zajednice

Štand LAG-a BaranjaŠtand LAG-a BaranjaDana 9. VII. 2021. godine na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek održana je Konferencija "Pametna sela – novi EU-koncept razvoja ruralne zajednice" koju su zajednički organizirali Osječko-baranjska županija i zastupnik u Europskom parlamentu Tomislav Sokol.

O EU konceptu Pametna sela uvodno je govorio zastupnik u EU-parlamentu Franc Bogovič, a zastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol o konceptu Pametnih sela kao sredstvu razvoja ruralnih područja. O dobroj praksi ruralnog razvoja Osječko-baranjske županije govorio je Slavko Marjančević, pročelnik Upravnog odjela za ruralni razvoj OBŽ.

09. 07. 2021.

Članak u "Novostima" o međimurskim cekerašicama

U petak, 9. VII. 2021. godine, u zagrebačkim "Novostima" broj 1125 (str. 7 dodatka "Kronika") objavljen je članak pod naslovom "Cekari i cekeri" o radionici na temu "Cekari – tradicija na moderan način", koja je održana 10. VI. 2021. godine u belomanastirskom Etnološkom centru baranjske baštine, a u sklopu projekta "Turizmom razvijamo područje" (vidjeti ovdje).

Tri dana ranije isti članak objavljen je i na web-portalu "Novosti" (vidjeti ovdje).

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.