Ispiši ovu stranicu
30. 03. 2021.

17 milijuna kuna potpora korisnicima iz OBŽ

Ugovor za OPG Bašić Vesna iz ČemincaUgovor za OPG Bašić Vesna iz ČemincaDana 30. III. 2021. godine ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je 12 ugovora iz mjera Programa ruralnog razvoja za korisnike s područja Osječko-baranjske županije. Uručenje je održano u Velikoj vijećnici Skupštine OBŽ u Osijeku, a uz ministricu i predstavnike korisnika na uručenju su bili premijer Andrej Plenković, ministri Oleg Butković i Nataša Tramišak te drugi uzvanici.

Vrijednost potpora u uručenim ugovorima iznosi 17 milijuna kuna, a ukupna vrijednost tih projekta je 34 milijuna kuna. Riječ je o novcu za modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, korištenje obnovljivih izvora energije te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Od 12 ugovora dva su uručena korisnicima iz Baranje: OPG-u Bašić Vesna iz Čeminca ugovor o financiranju u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.3. "Korištenje obnovljivih izvora energije" te ugovor o financiranju u okviru Natječaja za provedbu tipa operacije 6.4.1. "Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima" tvrtki Pranjić promet d.o.o. Novi Čeminac.

 (Izvor, foto i opširnije: obz.hr)

Pročitano 1306 puta