Sadržaj izdvojen po datumu: Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019

19. 08. 2019.

Potporu za kupnju steonih junica dobilo 667 poljoprivrednika

Krave na brežuljcimaKrave na brežuljcimaNa Javnom pozivu za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda, vrijednom 20 milijuna kuna, zaprimljeno je ukupno 1.158 prijava, a potporu će dobiti 667 korisnika. Čak 483 korisnika, od ukupnog broja na ovom javnom pozivu, čine mladi poljoprivrednici koji će biti financirani s 14,5 milijuna kuna.

Potpora za kupovinu steonih junica namijenjena je poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja. Potpora je namijenjena sufinanciranju troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, dok je iznos potpore ograničen na maksimalnih 30.000,00 kuna po korisniku.

(Opširnije: poljoprivreda.gov.hr)

Naša web-stranica koristi sljedeći kolačić: cwGeoData. Njega koristimo kako bismo anonimnom analizom vaše aktivnosti dobili informaciju je li vam iskustvo korištenja naše web-stranice pozitivno (ako nije da ga poboljšamo), a sve s ciljem kako biste od nas dobili najbolje moguće informacije.