Ispiši ovu stranicu
01. 10. 2021.

Objava LAG-natječaja iz LRS LAG-a Baranja za provedbu Mjere 1.1.1. "Potpora povećanju konkurentnosti i tržišne učinkovitosti" (tip operacije 4.1.1.)

Lokalna akcijska grupa Baranja objavljuje 1. listopada 2021. godine novi LAG-natječaj iz Lokalne razvojne strategije LAG-a Baranja za Mjeru 1.1.1. "Potpora povećanju konkurentnosti i tržišne učinkovitosti", a koja je sukladna tipu operacije 4.1.1. iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.–2020. godine.

lag-baranja.hr/lag/lag-natjecaj

Ukupan iznos raspoloživih sredstava po ovom LAG-natječaju iznosi 1.036.952,53 HRK, a visina potpore po projektu iznosi minimalno 5.000,00 EUR, maksimalno 40.000,00 EUR u protuvrijednosti u kunama po tečaju 7,5519.

Nositelj projekta mora imati sjedište na području LAG-a Baranja te se ulaganje mora provoditi na području LAG-a Baranja koje čine:

  • Općine: Bilje, Čeminac, Darda, Draž, Jagodnjak, Kneževi Vinogradi, Petlovac i Popovac
  • Gradovi: Grad Beli Manastir i dio Grada Osijeka, odnosno naselja Tvrđavica i Podravlje

Prihvatljivi prijavitelji su:

  • fizičke osobe (obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, obrt) i pravne osobe (trgovačko društvo, zadruga) upisane u Upisnik poljoprivrednika
  • proizvođačke organizacije (registrirane kao trgovačko društvo / zadruga) priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija

Prihvatljive aktivnosti:

  • Ulaganje u građenje / rekonstrukciju i / ili opremanje
  • Kupnja opreme za berbu, sortiranje i pakiranje vlastitih poljoprivrednih proizvoda
  • Kupnja nove poljoprivredne mehanizacije i gospodarskih vozila za vlastitu primarnu poljoprivrednu proizvodnju, uključujući sektor vinogradarstva (nije prihvatljivo ulaganje u nabavu poljoprivredne mehanizacije i gospodarskih vozila isključivo u svrhu obavljanja uslužnih djelatnosti)
  • Restrukturiranje postojećih i / ili podizanje novih višegodišnjih nasada, isključujući restrukturiranje postojećih vinograda za proizvodnju grožđa za vino
  • Kupnja zemljišta i objekata radi realizacije projekta
  • Prilagodba novouvedenim standardima
  • Uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje (privođenje poljoprivrednog zemljišta kulturi), u svrhu realizacije projekta.

Rok za podnošenje prijava je od 15. listopada 2021. godine, a najkasnije do 15. studenog 2021. godine.

Sva pitanja vezana za natječaj mogu se postaviti putem e-maila: info.lagbaranja@gmail.com

Tekst LAG-natječaja, kao i ostala prateća dokumentacija, nalazi se na web-stranici LAG-a Baranja pod rubrikom LAG natječaji, kao i na sljedećoj poveznici:

lag-baranja.hr/lag/lag-natjecaj

Za potrebe pripreme i informiranja potencijalnih prijavitelja na ovaj LAG-natječaj održat će se informativne radionice. Raspored radionica bit će objavljen na web-stranici LAG-a Baranja naknadno.

Pročitano 955 puta